HOP-ON HOP-OFF BUS IN VALENCIA

De leukste en gemakkelijkste manier om Valencia te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Valencia maakt.

De bus

In Valencia wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat de zon sterk kan zijn in Valencia en dat het insmeren met een antizonnebrandmiddel zeker aan te raden is. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.

In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Valencia en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Twee routes

Er worden 2 routes gereden in Valencia. De meest gebruikte route is de Historisch Valencia Route waarbij je langs alle hoogtepunten en bezienswaardigheden in de stad rijdt. De tweede route is de Valencia Zeeroute waarbij naast de binnenstad ook het strand van Valencia en het Ciudad de las Artes y las Ciencias bezocht worden. In de zomermaanden rijden de bussen tot laat in de avond. Let op: tijdens kerstmis (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari) rijden de hop-on-hop-off bussen niet.

Je kunt je kaarten voor de Valencia hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren

hop-on-hop-off Valencia