Valencia top 10

Valencia top 10 / bezienswaardigheden in Valencia

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

paella

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Mercado Central

bezienswaardigheden

Jardin del Turia

pleinen

El Carmen

Cabanyal

Plaza de Toros

musea

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Valencia voordeelkaarten
 
TIP: fietstochten in Valencia
 
meer handige Valencia tips

VALENCIA TIP 4: BEZIENSWAARDIGHEDEN IN VALENCIA

De stad Valencia heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Dat mag ook wel, want met ruim 800.000 mensen is na Madrid en Barcelona de grootste stad van Spanje. Een stad met een lange geschiedenis waar veel mensen hun sporen hebben achtergelaten en nog altijd achterlaten. Op deze site geven we al aandacht aan het Ciudad de las Artes y las Ciencias en Mercado Central, maar natuurlijk zijn er nog veel meer plekken die je moet hebben gezien in Valencia. Op deze pagina laten we er nog een aantal aan bod komen waarvan wij van mening zijn dat ze zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Lonja de la Seda
Sinds 1996 prijkt de Lonja de la Seda op de erfgoedlijst van UNESCO. Dat is geheel terecht, want deze zijdebeurs uit de vijftiende eeuw laat zien hoe machtig en rijk dit gedeelte van Spanje ooit was. Zeker in de vijftiende en zestiende eeuw waren er kooplieden in Valencia die een periode van grote rijkdom beleefden.
De bouw van La Lonja de la Seda duurde van 1482 tot 1548. Het bouwwerk is zowel vanbinnen als buiten rijkelijk versierd. De zijdebeurs is opgetrokken in laatgotische stijl waarbij de architect zich heeft laten inspireren op het beursgebouw van Palma de Mallorca.

De bouw werd in verschillende fases gerealiseerd. Zo is er de prachtige zuilenhal die ‘Sala de Contratación’ wordt genoemd. Dit was de contract- en handelszaal en daarmee het financiële hart van de regio. Kenmerkend zijn de spiraalvormige zuilen en de kroonluchters in deze zaal. Bij een bezoek aan dit bouwwerk waan je je in vervlogen tijden van grote rijkdom. Let ook op de vele fraaie versiersels bij de ingangen van het gebouw en elders.

Palacio del Marqués de Dos Aguas
Dit prachtige paleis is gebouwd in Rococostijl en van oudsher één van de meest centrale locaties in de stad Valencia. Het oudste deel van het paleis dateert uit de vijftiende eeuw. Hier zien je dan ook vooral Gotische elementen. Het grootste deel van het paleis stamt uit de achttiende eeuw. Hier zie je dan ook de rococostijl terug. Van deze periode zijn ook vandaag de dag nog de meeste sporen aanwezig.
Ook zit in gebouw het keramiekmuseum van Valencia. Het Museo Nacional de Cerámica heeft een mooie collectie. Het paleis van de markies is een uitstekende locatie voor dit museum om haar schatten te tonen.
Een mooie combinatie van prachtig keramiek in historische vertrekken, zoals de oude binnenplaats met de koetsen en stallen, een rijkelijke balzaal en prachtige privékamers. Op de tweede verdieping wordt het grootste deel van de keramiekcollectie tentoongesteld.

Estación del Norte
Station València-Norte is het belangrijkste spoorwegstation van Valencia. Ruim 15 miljoen reizigers doen jaarlijks het station aan. De reden waarom dit station niet op deze pagina met bezienswaardigheden mag ontbreken is het feit dat het een prachtig gebouw is. Vooral de gevel van het station springt erg in het oog. Op de façade zijn bloemen, sinaasappels en oranjebloesems te zien. Deze rijke versieringen maken de voorzijde een streling voor het oog. Ook het interieur oogt erg mooi en is ook zeker de moeite van het bewonderen waard. Het gebouw werd geopend in maart 1852 en tot op de dag van vandaag wordt het een steeds belangrijker treinstation waar ook steeds meer internationale trajecten langslopen, vertrekken en eindigen.

Kathedraal van Valencia
Eén van de oudere gebouwen van Valencia is Catedral de Santa María de Valencia. Deze kerk werd gebouwd tussen 1262 en 1356. Bijna honderd jaren waren er nodig om dit gebouw te voltooien. Zoals bij veel kerkgebouwen in Spanje begon de bouw na de reconquista. Daarvoor werden vaak de plekken van oude moskeeën gebruikt om er een andere religieuze invulling aan te geven. In het geval van de moskee die vroeger op deze locatie stond, geldt dat de moskee weer op zijn beurt was gebouwd op een plaats waar en Visigotische kerk stond. Aan de buitenzijde van het gebouw vallen de kenmerkende klokkentoren en koepel op.
De binnenzijde van de kathedraal is een plek met vele schatten en bezienswaardigheden. Enkele hiervan zijn het albasten venster dat opvalt door zijn asymmetrische vorm, de rijkelijk geschilderde binnenzijde van de koepel, de rijkelijk gedecoreerde kanselarij en de kapel van de heilige kelk.

Stadhuis van Valencia
Kenmerkend bij het stadhuis van Valencia is naast het gebouw ook het grote plein waaraan het stadhuis gevestigd is. Door het ruime Plaza del Ayuntamiento krijgt het stadhuis nog meer eer. Oorspronkelijk was het gebouw een school. Pas sinds 1934 is dit het stadhuis van Valencia. Het stadhuis heeft een fraaie ingang met een mooie toren en verder zijn er nog een aantal koepels te bewonderen aan de buitenzijde. Naast dat het gebouw tegenwoordig dienstdoet als stadhuis, is ook het Museo Muncipal geherbergd in dit gebouw. In dit museum leer je meer over de historie van Valencia. In drie kamers maak je onder andere kennis met vijf verschillende ontwikkelingsplannen van de stad, een collectie schilderijen en relikwieën uit de Valenciaanse geschiedenis.

Aan het plein waar het stadhuis ligt zijn ook andere bezienswaardigheden te bewonderen of niet ver van het stadhuis gelegen.

Meer over bezienswaardigheden in Valencia?
Valencia bezienswaardigheden top 10
Valencia bezienswaardigheden

 

Valencia bezienswaardigheden Valencia voor beginners Valencia in één dag bijzondere plaatsen in Valencia Valencia tips